Kasseien

Kasseien zijn stenen die een typische vorm hebben en deze stenen worden gebruikt om een bestrating van te maken. Kasseien worden gekapt uit stukken natuursteen en hebben meestal een vierkante of rechthoekige bovenkant. De stenen die vroeger handmatig gekapt werden, hebben een taps toelopende vorm. Vaak wordt voor deze stenen gekozen vanwege de authentieke uitstraling.

Tegenwoordig zijn oude kasseien steeds minder te verkrijgen. We hebben niet meer de luxe om de oude soorten in alle maten te kunnen aanbieden. Gelukkig zijn er ook nieuwe kasseien leverbaar. Ook mooi, met een eigentijdse, robuuste uitstraling. Of u nu kiest voor oude kasseien of voor nieuwe kasseien, in beide gevallen kiest u voor een duurzame bestrating.

Kasseien worden gekapt uit verschillende soorten natuursteen. Zoals de soorten Porfier, Grès, Basalt, Blauwsteen, Kwartsiet, Kandla, Graniet. 

Wij hebben de kasseien onderverdeeld in onderstaande categorieën om de keuze gemakkelijker te maken. Komt u er niet uit? Wij adviseren u graag over een kassei die het beste past bij uw wensen.